top of page

INBLIKFABRIEK TEGEN VOEDSELVERSPILLING

INZICHT

Het zou goed zijn als we meer voedsel uit blik zouden eten want het conservenblik biedt een oplossing voor hedendaagse voedselopgaven - van verpakkingsproblematiek tot energieverbruik tot voedselverspilling. Bovendien heeft het blik grote culinaire potentie. Alleen heeft Nederland daar tot nu toe helaas niks mee gedaan. 

CONCEPT

Coco Conserven bouwt aan een nieuwe culinaire conserventraditie in Nederland. Het is een duurzame inblikfabriek die lekker gerechten inblikt gemaakt van overschotten en reststromen.

RESULTAAT

2016 opening van de Coco Conserven fabriek in Zaandam

 

Prijzen: Impact Award, Favor Flav Food 100, Trouw Duurzame 100,  Greenchoice Award

 

Meer dan 20.000 blikken verkocht via delicatessenzaken en duurzame

supermarkten

Op de menukaart van verschillende restaurants o.a.: Restaurant As, Circl, Cannibale Royale, de Ysbreker

Over Coco Conserven werd geschreven in o.a.: Trouw, het Parool, Down to earth magazine, ELLE eten, de Volkskrant, VIce, Foodlog, Food Inspiration

Met Coco Conserven omzeilen we de energie-slurpende en voedsel-verspillende vers-logistiek en werken we aan een efficiënt voedselsysteem dat minder verspilt.

Het conservenblik werd uitgevonden dankzij Napoleon en tot icoon verheven door Andy Warhol. Veel landen kennen een culinaire conserven-cultuur. Zo is in Spanje de provisiekast het middelpunt van de keuken, staan de Fransen bekend om hun bijzondere gerechten in blik zoals confit de canard, cassoulet en pot-au-feux en kent de hele Mediterraanse kust een breed assortiment aan goede vis en zeevruchten in blik. 

parool_edited.jpg

Volgens ons is het conservenblik de ideale bouwsteen voor een ‘houdbaar’ voedselsysteem. Door in te blikken kun je voedsel op een duurzame manier bewaren. 

Geconserveerd voedsel is vaak veel duurzamer dan vers. Door te conserveren maak je voedselstromen houdbaar en ga je verspilling tegen. Bovendien kun je voedsel in blik ongekoeld transporteren en bewaren. Dat scheelt enorm veel energie. Daarnaast is blik ook nog een duurzame verpakking want makkelijk en oneindig recyclebaar.

IMG_0312_edited.jpg

Op zoek naar goed eten dat past in het voedselsysteem van de toekomst komen we uit bij het blik. Daarom begonnen we Coco Conserven: een duurzame conservenfabriek die culinaire hoogstandjes in blik maakt.

In samenwerking met:

20bed191f765799a6b590fef437e45ad_edited.
ardagh-group-logo_edited_edited.png
Nameshapers-social-media-support-for-eve
marqt-logo-bruin-pms-4625_edited.jpg

Gek genoeg is de culinaire potentie van het blik in Nederland nooit benut. Zonde!

Met Coco Conserven zetten we dat recht en voeren we campagne voor een herwaardering van het blik.

In Nederland staan conserven helaas vooral te boek als vies en goedkoop voedsel voor noodgevallen. Wij moeten het voornamelijk doen met bruine bonen, kapucijners en ananas uit blik… Dat moet anders en daarom maken we met Coco Conserven lekker eten in blik. 

Meer weten over dit project?

Of ga naar www.cococonserven.nl

ULTRA ULTRA
concept ontwikkeling
product ontwikkeling
merk ontwikkeling
campagne
PR
OUR MACHINE
merk identiteit
SCHELTENS EN ABBENES
fotografie
bottom of page