top of page

EEN HIGH TECH FRIETJE 

VOOR EEN BETERE BODEM

Precisielandbouwer Jacob van de Borne combineert high-tech precisietechnologie met natuurinclusieve landbouw.

Frietje Precies vertelt het verhaal over de nieuwste ontwikkelingen in de landbouw, verbetert het verdienvermogen van de boer Jacob en biedt consumenten een gezonde en future proof variant van de klassieke vette hap waar we allemaal zo dol op zijn.

OPDRACHT

De provincie Brabant ondersteunt Brabantse boeren die willen innoveren om een toekomstbestendig voedselsysteem te realiseren. Precisielandbouwer Jacob van den Borne is een van die innoverende boeren. Om de ontwikkeling van zijn teeltmethode een duw in de rug te geven vroeg Foodup! Brabant ons een aansprekend consumentenproduct te bedenken waarmee Jacob de boer op kan.

INZICHT

Om een zo breed mogelijk publiek bereiken en de teelt-innovatie van Jacob toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen kiezen we voor een eenvoudig consumentenproduct dat iedereen eet en waar iedereen

dol op is: friet.

CONCEPT

Het klassieke frietje in een modern jasje dat de teeltmethode van boer Jacob representeert en zijn verhaal goed vertelt. Frietje Precies is een biodivers en datagedreven frietje dat de kwaliteit van de bodem en het verdienvermogen van de boer verbetert. 

RESULTAAT

Frietje Precies is gelanceerd op de Dutch Design Week  

 

Eerste oplage van 30.000 porties is verkocht 

 

Tweede oogst gaat komend voorjaar de grond in

 

Genomineerd voor de Horecava Innovation Award 2019

 

Over frietje precies werd o.a. geschreven in: Nieuwe Oogst, Eindhovens dagblad, Noord-Hollands dagblad, Overheid van Nu en de Akkerwijzer 

De toekomst van de landbouw in de vorm van een frietje. In opdracht van Foodup! Brabant en precisielandbouwer Jabob van den Borne ontwikkelden we het Frietje Precies.

 

Een hightech en bodemvriendelijk frietje gemaakt van aardappel, pastinaak en zoete aardappel.

In samenwerking met:

KDJ8vAzD_400x400_edited.png
LeDucLogo-def-opt_edited.png
logo_edited_edited.png

Door verschillende gewassen en bloemen naast elkaar in stroken te telen zorgt Jacob voor een hogere opbrengst, gezondere planten die minder vaak ziek worden en een divers landschap en dat is ...precies!:

goed voor insecten, gewassen en vogels.

 

Door gebruik te maken van drones, sensoren, robots en heel veel data krijgen de bodem en de gewassen precies wat ze nodig hebben op precies het juiste moment. Zo kan het gebruik van water en meststoffen teruggedrongen worden en verbetert de kwaliteit van de bodem. 

Alle 30.000 porties friet zijn verkocht.

Komend voorjaar gaat een nieuwe oplage Frietjes Precies de grond in!

In het voorjaar van 2019 gingen de aardappelen, pastinaken en zoete aardappelen voor Frietje Precies bij Jacob van den Borne de grond in. 

 

De verwerking van de oogst tot Frietjes Precies werd opgezet in samenwerking met Le Duc Veggie Food. 

Vanuit een eigen frietkraam werd Frietje Precies gelanceerd op de Dutch Design Week . 

Meer weten over dit project? 

STUDIO VAN ONNA
merk identiteit
BART EYSINK SMEETS
video
ULTRA ULTRA
concept
campagne
product ontwikkeling
merk ontwikkeling
PR
LE DUC VEGGIE
productiepartner
VAN DE BORNE
productiepartner
bottom of page