Coco Conserven is opgericht in 2016
INBLIKKEN TEGEN VOEDSELVERSPILLING
INZICHT
Het zou goed zijn als we meer voedsel uit blik zouden eten want het conservenblik biedt een oplossing voor hedendaagse voedselopgaven - van verpakkingsproblematiek tot energieverbruik tot voedselverspilling. Bovendien heeft het blik grote culinaire potentie. Alleen heeft Nederland daar tot nu toe helaas niks mee gedaan.
CONCEPT
Coco Conserven bouwt aan een nieuwe culinaire conserventraditie in Nederland. Het is een duurzame inblikfabriek die lekker gerechten inblikt gemaakt van overschotten en reststromen.
RESULTAAT
2016 opening van de Coco Conserven fabriek in Zaandam
Meer dan 20.000 blikken verkocht via delicatessenzaken en duurzame
supermarkten
Op de menukaart van verschillende restaurants o.a. bij: Restaurant As, Circl, Cannibale Royale, de Ysbreker
Over Coco Conserven werd geschreven in o.a.: Trouw, het Parool, Down to earth magazine, ELLE eten, de Volkskrant, VIce, Foodlog, Food Inspiration
Prijzen: Impact Award, Favor Flav Food 100, Trouw Duurzame 100, Greenchoice Award
600.000+ bereik
In samenwerking met:
Het conservenblik werd uitgevonden dankzij Napoleon en tot icoon verheven door Andy Warhol. Veel landen kennen een culinaire conserven-cultuur. Zo is in Spanje de provisiekast het middelpunt van de keuken, staan de Fransen bekend om hun bijzondere gerechten in blik zoals confit de canard, cassoulet en pot-au-feux en kent de hele Mediterraanse kust een breed assortiment aan goede vis en zeevruchten in blik.
Volgens ons is het conservenblik de ideale bouwsteen voor een ‘houdbaar’ voedselsysteem. Door in te blikken kun je voedsel op een duurzame manier bewaren.
Geconserveerd voedsel is vaak veel duurzamer dan vers. Door te conserveren maak je voedselstromen houdbaar en ga je verspilling tegen. Bovendien kun je voedsel in blik ongekoeld transporteren en bewaren. Dat scheelt enorm veel energie. Daarnaast is blik ook nog een duurzame verpakking want makkelijk en oneindig recyclebaar.
Op zoek naar goed eten dat past in het voedselsysteem van de toekomst komen we uit bij het blik. Daarom begonnen we Coco Conserven: een duurzame conservenfabriek die culinaire hoogstandjes in blik maakt.
Met Coco Conserven omzeilen we de energie-slurpende en voedsel-verspillende vers-logistiek en werken we aan een efficiënt voedselsysteem dat minder verspilt.
In Nederland staan conserven helaas vooral te boek als vies en goedkoop voedsel voor noodgevallen. Wij moeten het voornamelijk doen met bruine bonen, kapucijners en ananas uit blik… Dat moet anders en daarom maken we met Coco Conserven lekker eten in blik.
Gek genoeg is de culinaire potentie van het blik in Nederland nooit benut. Zonde!
Met Coco Conserven zetten we dat recht en voeren we campagne voor een herwaardering van het blik.